Magneetstickers

Magneetstickers hechten aan onedele metalen. Onedele metalen zijn metalen die kunnen roesten, zoals auto’s en andere voertuigen.
Kies uit twee diktes: 0,85 cm en 0,3 cm.
Voor auto's is de 0,85 cm variant de beste oplossing.

Voor toepassingen indoor raden wij magneetstickers met een dikte van 0,3 cm aan.
Onze magneetfolie met een dikte van 0,3 cm is niet alleen goedkoper, maar heeft ook een hogere printkwaliteit dan de 0,85 cm variant!
Beide zijn in bijna iedere vorm te snijden.

Let op: Magneetfolie van 0,85cm gaat na enkele dagen een permanente hechting aan met de ondergrond. Laat magneetfolie daarom nooit langer dan 2 dagen achter elkaar op jouw voertuig zitten!

 

Aanleverspecificaties

 • Zorg dat je tekst in je ontwerp altijd omzet naar contouren/outlines.
 • Full color (4/0 - 4/4) bestanden maak je altijd op in CMYK.
 • Maak je bestand op met een afloop van 1 cm. Laat je achtergrond doorlopen over de afloop, hier geldt namelijk een minimale speling tijdens het snijden. Dit voorkomt witranden na het snijden en zorgt ervoor dat de achtergrond mooi doorloopt aan alle zijden.
 • De resolutie hangt af van de grootte van uw bord. Hoe groter het bord, hoe groter de afstand waarop het bekeken wordt, hoe lager het aantal DPI mag zijn. Zorg voor maximaal 30 000 pixels per zijde, maximaal 1GB aangeven bij de afbeeldingsgrootte in Photoshop.
 • Als je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 pt. Diapositieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt hebben.
 • De minimale lettergrootte die we aanraden is 24 pt. De leesbaarheid is ook afhankelijk van het lettertype dat gebruikt wordt. - Zorg dat de kleurdekking in je ontwerp nooit hoger is dan 280% (de percentages cyaan, magenta, geel en zwart bij elkaar opgeteld).
 • Gebruik voor diep zwart/rich black de volgende opbouw: C50%; M40%; Y40%; en K100%. Gebruik diep zwart/rich black alleen voor grotere vlakken en tekst. Niet voor tekst die kleiner is dan 24pt of platte tekst.
 • Opmaak met witte contour (‘stroke’) of vulling (‘fill’) mag nooit op overdruk (‘overprint’) staan. Wit op overdruk vervalt in het uiteindelijke drukwerk.
 • Wij raden aan om bestanden voor drukwerk op te maken in Adobe InDesign, Adobe Illustrator of Adobe Photoshop en het bestand als drukklare pdf aan te leveren, weggeschreven onder PDF profiel PDF/X-1a:2001. De bestanden dienen aangeleverd te worden als 1 laag. Als alternatieve bestanden kun je jpg of tiff(1laag) aanleveren.
 • Lever je bestand aan zonder snijtekens en print markeringen (printer’s marks).
 • Lever één bestand per onderdeel aan: geen ontwerpen combineren of meerdere dezelfde ontwerpen in één bestand plaatsen. Bijvoorbeeld: Je wilt graag 100 dezelfde cirkels. Wij ontvangen dan graag 1 bestand met 1 cirkel waarvan je 100 stuks bestelt en niet 1 bestand met 100 cirkels.

Moment a.u.b. Message